WORLD CLEANUP DAY 2018.

U Zelenoj čistki Geoparka Vis arhipelaga, koja je održana 15.09.2018. u suradnji s Gradom Komižom i Nautičkim centrom Komiža d.o.o., podršku su dali i zaljubljenici prirode, koji su čak iz Estonije krenuli na put da bi bili sudjelovali u svjetskom danu čišćenja na otoku Visu. 

Iako je plan bio da se pridruže ekipi volontera u Komiži, bonaca i vrijeme bez vjetra ih je usporilo i nisu mogli dojedriti na dogovorenu lokaciju. No to ih nije omelo te su samoinicijativno očistili svoj mini lokalitet, uvalu blizu rt-a Stončice. 

Zahvaljujemo mladoj posadi katamarana TIKI ITATAE te prvenstveno kapetanu, entuzijastu i organizatoru estonsko - hrvatske akcije čišćenja Agur-u Paesüld. 
Kad se male ruke slože, sve se može!

Mali broj odazvanih volontera, no velika količina otpada sakupljena. Ponajviše stiropora od kašeta, plastičnih boca, građevinskog ali i urbanog otpada.
Još jednom zahvaljujemo Nautičkom centru Komiža d.o.o, TZG Komiža, LAG-u Škoji te naravno Gradu Komiža, na realiziranoj akciji čišćenja ZELENA ČISTKA 2018 .
Sutra, 18.rujna, Estonska predsjednica, u obliku globalnog izvještaja iz New Yorka, podnosi sakupljene izvještaje iz cijelog svijeta. Sretni smo što je Geopark Vis arhipelag dio globalnog izvješća World CleanUp Day-a..

Hvala svima koji su sudjelovali i onima koji su se uredno ispričali zbog izostanka.

Vidimo se nekom drugom prilikom.

Hvala Estoncima i Agur - u na sudjelovanju u World Cleanup day-u - Geoparka Viški arhipelag!

video >>

NOVOSTI!

Cannot get Komiža location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.